top of page

ניהול התמכרויות

  יש לנו התנהגויות מתמכרות לרב, השאלה האם וכמה זה מפריע לנו. והאם ניתן לשלוט בזה. מאחר ויש לנו התנהגויות מתכרות ויש בהן מידה משתנה של נזק, אני בוחר בביטוי "ניהול התמכרות". בכמה קפה, קוקה קולה, אלכוהול, מסך או גראס נשתמש. אני פוגש יחסית הרבה מטופלים שמתמכרים לסוגים של משני תודעה, ידוע הדיון על הגראס, בעד ונגד וברור לי, שיש בעד ונגד השאלה, השאלה האם ניתן לשלוט בשימוש ומידת הנזק שהוא עושה. דין קפה לא כדין קראק. בין ההתמכרויות אפשר להזכיר גם את המחשב, שכמו נכנס לכל פינה בחיינו ונכנס לתוך המרחב של יצירת הקשר באופן מאוד מסיבי. מה שבעבר הלא רחוק התקיים בדפוסי תקשורת של מגע ומפגש ישיר נהייה מרוחק יותר, כך שלצד היתרונות המדהימים שהמיחשוב מציעה יש התדרדרות במיומנות של יצירת תקשורת בין אישית ורבים מצטמצמים עד ניתוק מהסביבה. 

טיפול בהתמכרות

אפשר להבין את הפניה להתמכרות כדרך עצמית לטפל בקושי רגשי מסויים. על כן כחלק מההתמודדות עם ההתמכרות יש לבסס ולחזק את האישיות של הסובל, וגם לחזק את מערכות התמיכה שלו.

בעבר הגישה הטיפולית גרסה שבכדי לפנות לטיפול עליך להפסיק את השימוש/התמכרות לגמרי, היום יש יותר גמישות בהתמודדות הזאת.

אני מוצא עצמי יותר ויותר מווסת את ההתמכרות למשהו שיותר אפשר לחיות אתו. הרי ברור שלא ניתן לחיות ללא מחשב וידוע שיש צדדים חיוביים לשימוש במריחואנה.  מנגד ברור שיש מי שלא יכול לווסת עצמו, כך שכמו במקרים רבים לא כדאי להכליל. והטיפול מורכב מאבחנה והתיחסות מאוד אישית שנבנת לאחר היכרות.

טיפול בהתמכרות
bottom of page